Kako preboleti raskid

Raskid moze biti jedno od veoma traumaticnih trenutaka za svaku osobu.Kada naucimo da nekome poklonimo sebe u potpunosti ,sa osobom delimo svaku situaciju koju nam se dogodi , teško je odreci se osobe. Medjutim kako je svaka osoba jedinka za sebe i kako niko nije u potpunosti isti ne prolazimo svi jednako kroz raskid .Saka prica je prica za sebe.Bilo da smo ostavljeni ili mi ostavljamo nekog svakome raskid tesko pada .
U zivotu na svaku situaciju treba gledati kao na lekciju i na novu priliku.
Ovo su saveti kako lakse proci kroz ovaj period :

1.Dajte sebi vreme

Svako ce vam govoriti da on vas ne zasluzuje ,da vi mozete bolje.Ali kako kazu lako je reći a tesko je uraditi..Niko ne zna kako se zaista osećate i ne može govoriti sta treba da radite .Dajte sebi vreme ipak ste vi ljdsko biće ne mozete narediti osećanjima STOP i kao da se nista nije desilo.VREME.Samo treba iz svake lose situacije izvući najbolje , samo se setite koliko se prilika izgubili da upoznate divne ljude i njima treba priuziti podrsku.

2.Bez praćenja na drustvene mreze

Ne proveravajte vaseg bivseg na drustvene mreže, na taj način cete produžiti njegov boravak u vašim mislima.
Naptavite spisak svih kompuromisa  koje ste morali učiniti u toj vezi i koje vise ne morate da napravite.

3.Ukloniti sve podsetnike

Uklonite sve podsetnike o vezi koji produbljuju vašu bol -od poruka ,preko zajednickih fotografija ,do poklona...

4.Provodite vreme sa prijateljima

Družite se, radite sve što radite uobičajeno ali bez prisile ili preterivanja – radite i družite se koliko vam prija u tom momentu, nemojte bežati u rad ili povišeno raspoloženje jer na taj način samo produžavate tugovanje i prevazilaženje gubitka. Nemojte se povlačiti iz socijalnog života, budite u kontaktu sa ljudima.

5.Pronađite aktivnosti koje će okupirati vaše misli i vašu pažnju – to može biti bilo neka misaona aktivnost (učenje, čitanje knjiga, surfovanje na Internetu i sl.) ili neka fizička aktivnost (sport, teretana, joga i sl.). Nije bitno koju ćete aktivnost odabrati bitno je da to bude nešto u čemu Vi uživate i nešto što Vas zanima. Time što ćete biti aktivni skrenućete privremeno misli na neke interesantne i prijatne sadržaje i podsetićete sebe da može da uživate i kada ste sami.

6.Uvedite neke novine u vaš život – učinite nešto novo za sebe, nešto što do sada niste radili, makar to bile i sitnice. To može biti neka sitna promena (na primer: promenite frizuru, kupite nešto što ste želeli od odeće, napravite novi razmeštaj u stanu i sl.), ili neka nova aktivnost (upišite neki kurs, tragajte za novim interesovanjima, upoznajte neku novu osobu, pronađite neko novo mesto za izlazak u gradu, promenite društvo i sl.). Uvođenje ovakvih novina učini će da se osećate svežije i nezavisnije i ojačaće vaš stav da možete sasvim kvalitetno da provodite vreme i kada niste u vezi.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Principi za savrsen zivot

Trend - leto 2020