5 proizvoda koja koristim za kosu?

1.Afroditin sampon od kopriva

Probala sam milion sampona od najskupljih do najeftinijih ,razlicite brendove ali ovaj najvise odgovara mojoj kosi.Provodila sma dane trazeci na google ,youtube koji je sampon najbolji i sve jutjuberke su govorile da je u pitanju afrodita samponi. Imate razlicite vrste meni trenutno opada malo vise kosa i uzle sam ovaj protiv opadanja ,imate protiv pruti za rast ono sto vama treba. Pospesuje prokrvljenost vlasista i tako ga revitalizira te istodobno jaca kosu - od korena do vrhova . Posebno preporucljiv za kosu koja nagire prekomernom opadanju. 


https://shop.lilly.rs/srpski/proizvod/afrodita-sampon-za-kosu-koprivapantenol-1000-ml-2296

2. Kokosovo ulje


 

Koristim i za negu koze i negu kose , narocito leti kada se kosa dodatno ostecuje suncevim zracima. Kokosovo ulje mozete nanositi dva sata pre pranja kose ili mozete naneti ulje i prespavati sa njim. Kosa ce vam biti sjajnija bar moja izgleda manje ispucalo i osteceno . Stavicu vam ispod teksta link - gde mozete da kupite ulje i ostale proizvode.

www.zdravahranaseprak.rs/product/kokosovo-ulje-organsko

3.Avonovo arganovo ulje 

Koristim od kada znam za sebe ,dok sam bila mala devojcica mama mi je nanosila na kosu to ulje . Koristim ga nakon pranja ,takodje moja preporuka da kosu ne brisete peskirom i da uporno ne trljate kosu jer se na taj nacin ostecuje kosa - vec kosu uviti u pamucnu majcu. Takodje kada operem kosu ne cesljam je odmah jer se na taj nacin kosa najlakse kida i puca . Vec sacekam 10-15 minuta da se prirodno osusi i nakon toga ocesljam kosu . Nakon svakog pranja ,malo prosusim kosu , a zatim 2-3pumpice ovog seruma ma dlanove i prvo stavim na vrhove kose , a zatim sa ostatkom proizvoda lagano prstima predjem preko kose od temwna do vrhova . Preporucila bi ga svima, arganovo ulje sigurno nece naskoditi zdravoj kosi samo ce je sacuvati od pucanja vlasi i odrzavati je lepom i zdravom na narocito onima zdravoj kosi ,samo ce je lepom i zdravom na narocito onima sa suhom kosom ispucalim vrhovimaa.


https://www.zdravahranaseprak.rs/product/kokosovo-ulje-organsko/

4.Grnierova hair food banana maska za suvu kosu



Ona moze da se koristi kao regeneratir na vlaznoj kosi zatim isperete za lako rascesljavanje i ishranu suve kose . Kao maska nanesite na vlaznu kosu ostavite da odstoji 3 min i isperite za intezivnu negu suve kose . I kao nega bez ispiranja tako je ja koristim kad operem samo nanesem i ne ispiram.


https://shop.lilly.rs/srpski/proizvod/fructis-goodbye-maska-1694

5. I jednom nedeljnk pravim neku prirodnu masku od prirodnih prozvoda . Npr:

Banana

Jaje

Zeletin

Med

Jaje sadrži dosta proteina i ima kondicionirajući efekat na vlas. Bogato je vitaminima A, D i E (vitamin A se bori protiv slobodnih radikala, vitamin D potpomaže rast kose a vitamin E povećava apsorpciju kiseonika i podstiče cirkulaciju). Žumance kosu čini sjajnom i posle tretmana kosa izgleda gušće.

Banana -Ova voćka je bogata vitaminom B6 i vitaminom C koji hidriraju kosu i čine dlaku elastičnom i sjajnom. Zato predstavljaju odličan sastojak za maske koje možete napraviti kod kuće. Masku možete napraviti od banane ili kašice za bebe od banane. Kašica je dobra zamena ako nemate blender jer je teško sjediniti bananu sa ostalim sastojcima. Probajte neku od sledećih maski.

Med je sladak, ljekovit, a istovremeno ti može poslužiti kao prirodna maska za kosu. Provjerile smo kako napraviti jednostavnu masku za kosu i to sa samo dva sastojka

Mnogi će upravo za med reći da je poput eliksira za organizam. I dok ga neki isključivo koriste kao prirodni zaslađivač koji sjajno upotpunjuje čaj ili čak kavu, mnogi ga koriste kao prirodan lijeahvaljujući svojim svojstvima vitamina, minerala, proteina i antioksidansa, med se nerijetko koristi za jačanje imuniteta ili pak zacijeljivanje rana.Med se između ostalog može koristiti za njegu i jačanje kose. 

Posebno dobro djeluju maske za kosu na bazi meda, a mi ti donosimo kako je vrlo jednostavno možeš napraviti i kod kuće i pritom ne potrošiti cijelo bogatstvo. 
 

IFoto: Profimedia

Коментари

Популарни постови са овог блога

Principi za savrsen zivot

Trend - leto 2020